CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

kesahSiDeBaB.blogspot.com

PELEMbut JIWAMU INSAN

AMPUNILAH DOSA SEKALIAN HAMBAMU..TERANGILAH HATI KAMI SEBAGAIMANA KAU TERANGKAN BUMI DENGAN CAHAYA MATAHARIMU...DAN JANGANLAH ENGKAU GELAPKAN HATI KAMI SEBAGAIMANA GELAPNYA MALAM MU..KAU TERANGKAN LAH HATI KAMI DENGAN CAHAYA IMAN DAN KETAQWAAN HIDAYAHMU YA ALLAH...
There was an error in this gadget

Thursday, May 23, 2013

SISWA @ KG... BAKSIS 6 & 13

ASSALAMUALAIKUM semua..!!!!!!! yeyyyy blog ni nama baru iaitu  http://kesahsidebab.blogspot.com/ hhehhehhehh saja nak buat pembaharuan setelah membaca satu novel iaitu "CINTA SAIZ XXL" (ok memg sangt berkaitan dengan aku tajuk novel tu -_-'' )


dah2 cukup2 tu mengarut wahai aliyah....tujuan kau memblog ni nak update  KAMPUNG NYALAS KAN (yess!! that's it kg NYALAS )

SGT TERUJA!!!!!!! hahhah (okey aliyah over tuu )
 pada 17 may - 19 mei kami kumpulan bakti siswa dari UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (bajet pembaca berita iihihihi ) hahh ok2

sebenarnya kiteorg dah plan lama projek ni...finally it comes the DAY  (speaking hahha )

ok2 lets start!!!!!!!!!!!!! (vroom22)

first day (17 may 2013 hari jumaat pagi)

-si shaher kata gerak kol 7.30 pagi last2 kol 8.30 jugak hahah (yeee aliyah igt sikit !! ALLAH yang menentukan hokayyy ) bukan salah si SHAHER :)
-OKAY kami bergerak dan bersarapan di RNR nilaiii...padahal baru 15 minit jalan ahahhah cm penat sgt hahhah 
-OKAY2 lupaa nk gtaww uuoolllllssss ... WWEEOOOLLSSS naik bas DOUBLE DECKKER HOKAY (hahhahhah jemah jap ) ok sebebnarnya bukan apa memg sngt jakun yelahh x pernah naik  kotttttt THANX SHAHER :) hhehhehh
-ok masa otw g sana aku sgt sebok dengan phone kol sana sini..yelahhh PERHUBUNGAN KAN!! hahahhah *CONNECTING PEOPLE katanya hahhah (iklan NOKIA JAP )...
-ALHAMDULILLAH aku masih igt jalan ke KAMPUNG nyalas tu HHHEHHEH (almaklumla perginya 3 KALI okk ulang suara 3 KALI ) tapi aku TIDO hahhah memg laaa xtaw jalan hehehh
-tepat dalam perancgn ALHAMDULILLAH kami sampai tepat 11 a.m (ok tipu lagi lebih skit pada kol11 sebenarnya).. :)
-sampai saja kami punggah2 barang...then kami di smbut dengan meriahnya di KAMPUNG ....okk x laa meriah sgt sbb xde kompang hahha (over igt artis nk kompang2 bagai --! ).....
-ALHAMDULILLAH juga sbb org kampung sgt berbesar hati menerima kunjungan kami :) .....
-ok MAJLIS smbutan kecil kecil cilipadi di lakukan oleh org kampung :) .... petang dalam kol 2 lebih majlis yang lebih rasmi di jalankan...
-ok masa tulahh kami (yeeee saya nor aliyah bt abd jali DI SERAHKAN KEPADA mak yang sgt baik iaitu PUAN NORZIAH)
-uuuu guyss nak tawww..mak kita yang incharge pape bhgn kampunggg HOOKKAAAYYY !!! (bangga ) hahhahah
-OK SETTEL FOR THE FIRST DAY !!!!!!!

DAY 2 (18 MEI 2013 SABTU )

-ALHAMDULILLAH penerimaan ahli keluarga angkat terhadap kami sgt luar biasa *syukur ALLAH :)
-aktiviti kami di teruskan ok ...AKU ALIYAH ye aliyah *si debab menjadi fasi di sebuah sekolah yang AWESOME iaitu  SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN NYALAS ....kami handle hampir 100 remaja lingkungan umur 13-14 tahun *form 1 and 2 laaaa .... (bebudak je lagi ) hhhhehhe xde laa remaja mana...
-ALHAMDULILLAH pada mulanya program agak hambar....tapi lama kelamaan makin nmpak keserasian antara kami (hiperbolaaaa sgt hehhe )
-yeeee aku sgt rindukan mereka :'( .... wahai adik2 ku kami warga UPM rindu kalian .....(emoooo pulakkkkk)
-ok seems everything going thgrough the plan for the mornig.....
-then LUNCH KAMI DI KENDURI KAHWEN heheh salah seorg mak angkat ....
-ok FIRST TIME JUGAK PERGI ORG KAWEN (ok alyah x yah nk menipuuu ) mksud aku first time tgok KENDURI YANG SGT PACKED !!!!!!!!
-paham kan maksud packed tu apa hehehheh
-masa makan tuu mak aku bawa kami semua mkn ..tapi bukn di meja .....tapi ambil teruss dari KAWAHHH !!!!!!!!!!!!! (kauuuu pernahhhhhhhhh!!! hhahhahhhahhha ) gilaaaaa rasa cm pelik tapi that's best experience seriously....mkn bersama2 fasi dan kengkawan....gelak tawa (homooooo rindunyaa)
-okk then kami masakkk DODOL!!!!!!!! yeee maaf kengkawan tak dapat membantu sgt masa dodol..... sebab den ni kann SI DEBAB kompem2 laaa ada ASMA !!!!!!!! HUHUHUHUH :'( 
-boleyy pengsan dok hidu asap huhuhuh seriously x dpt merasa kacau pon.....
-but masa kat umah mak angkat dapat merasa kacau hehhehhhe sebab pakai DAPUR GAS!!!!!!! thanx MAKKKKK !!!!!!! (sayangg makkkkk )....
-OK THEN SUKANEKA ..... ALLAHUAKBAR kami dapat smbutan yang sgttttttt HEBAT DARI ORG KAMPUNG !!!!!!!!!!!! ramaiiii gilaaaaaaaaaa yg trun joinn (ok tipu lagiiii x laa ramai gila.....ramai ....ramai..apa ekk alaaa ramai laa ) hahhah apo2 yolaaa
-pada malamnya kami ada ceramah di masjid kg nyalas.....tapi maaf x hadir gakk ....ehhhhh HELLO HADIRR OKK *tetiba je ada mkcik tu tahan kata tak yah pergi sbb surau pmpuan dah tutup...so kami pon balik laaaa --! (ok sebenarnya memg salah kami sebb dtg lmbat :'(  )
-then mlm kebudayaan ....si FITRI nyanyii okkk ..nasib joget je ngan makcikk bukan PEGANG BENDERA!!!!!!!! HAHHAHHAH
-OK TOK SAMZAINAL pon karaoke HOKAYYYYY
- ok hari ke 2 berakhir dngan HAMPIR JAYANYA (ok berjaya sebenarnya aliyah...... !! positif2)

hari ke 3 (19 may 2013 )

-last day..ok kejap je huhuhuhuh yelahhh 3 hari je aliyah oii (bukan setahunn )
-pada pagi tu kamiii pergi  bndar JASIN !!! adik angkat kami bawak jenjalan hhehhe
-sempat laahh pergi rumah makcik sedara aku hahahhha (sempat je kaannnn )dh jenjalan2 bagaiii....
balik lahhh balairaya dok tolong apa yg patut tok majlis penutupan....
-ok aku sempat ag karaoke sbb mlm tu x dpt hahhhah (hilang gian!! HAHAH )
-masa majlis penutupan....ok masa nii sebakk aku sebakkkk sebenarnyaa (bajett control macho je masa ni Eh bukan macho control AYUUUU !! HAH hheheh ) 
-dapat lak tengok montaj yangg memg SENGAJA nak buat balai raya tu banjir uhuhuhu (but really nice that montaj great  job teknikal si ANISS )......
-AKU DAN BEBERAPA MEMBER dah bagi hadiah ,masa kat umahh so xde laa bg masa penutupan tuuu hehhehh (saje x nk menunjuk hahhahhahhhahhhah ) hadiah lawa sgt hokayyyy
-sebelum tu aku dah pesan kat mak... "mak jgn nangis naty saya nangiss "
-THANX MAK ...MAK NMPAK KUAT !!!!!!!!!!! mak x nangis ponnn sooo saya x nangis :)
-terkejut sbb mak bagi hadiah byk sgt....(fasiii tumpang sekaki *untuglaa hehheh )

-mak bagi dodol yang sgt sedap...bahulu yang sgt enak....mak bekalkan nasi hujan panas yang ayah masak :'( ....mak bg air twister jugakkk... perhiasan yang mak bg wana PEPEL  wana fav saya THANX MAKKKKK..... tudung yang mak bagiiii SGT CANTIKK !!!!!!!! byk sgt mk bagi .....thamx makk !!!!!!
- tibalah masa nk balik.....memang suasana masa tuu Memmamggg Sayuuuuu !!!!!!!!!! (mana x errr semua dok nangis2)

-ok aku x nangisss (bajetttt hati kentall !!!!!!!!!! hahhahha )
-aku sedih sebenrnya tapi air mata kering masa tu hahhha (alasannnn je tuuu )
 *SAYONARA KAMPUNG NYALAS JASIN MELAKA....SMK NYALAS......BE WITH U GUYS GAVE ME A LOT OF SMILE MEMORY TO KEEP :') THANX MAK ..PUAN NORZIAH WALAUPUN MAK BYK TANGGUNGJAWAB.....TAPI MAK MASIH BERI YANG TERBAIK BUAT KAMI.......


#TAHNX ALLAH ATAS KURNIAN RAKAN2 YANG SGT AWESOME SEPANJANG BERBAKSIS...THANX KENGKAWAN DAN FASI..... 

ok lets the pic talk hokayyyy .....




































































#done with the task.....pray for us ....FINAL EXAM IS COMING TOWARDS... GAMBATE BAKSIS 6 &13 .... SENTIASA RINDU KORGGG :)



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...