CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

kesahSiDeBaB.blogspot.com

PELEMbut JIWAMU INSAN

AMPUNILAH DOSA SEKALIAN HAMBAMU..TERANGILAH HATI KAMI SEBAGAIMANA KAU TERANGKAN BUMI DENGAN CAHAYA MATAHARIMU...DAN JANGANLAH ENGKAU GELAPKAN HATI KAMI SEBAGAIMANA GELAPNYA MALAM MU..KAU TERANGKAN LAH HATI KAMI DENGAN CAHAYA IMAN DAN KETAQWAAN HIDAYAHMU YA ALLAH...
There was an error in this gadget

Sunday, May 26, 2013

wajah kesayangan HAMBA :')

ASSALAMUALAIKUM !!! heyyyy guys....

yeee nampak x tajukk di atass... ..
apa???
x dengarrr HOKAYYYY wajah kesayangan hamba kan... a,k,a BIODATA hehehh...
 sape mekkk oi kalo bukann   SI DEBAB yang x sedar diri ni hehhhe (ok yang tu ayat rendah diri sebenarnya ahha ) yeke  -____-''..
kalau lah ada yang nak baca... (kesah plakk aku ) x nak baca blaa rrr 
OK2 lets start....(saja mengedik Promote diriii dik oi) hhhaahhhah (bukann x laku ok)..

ok nama di beri NOR ALIYAH BT ABD JALIL... tepat pada tarikh 20 OGOS 1992  (x yahh nak amik kalkulator kira umur aku bape HOKAYYYYY )..OH lupaa pada jam 11.15 A.M (mak aku cakap yang lahir dekat2 tengah hari ni selalunya DEGILL )okkkk !!!!!!!! aku x degil pon hahhah (ok aliyahh x payah nak berlakon hihih) .... 

Pendidikan awal si DEBAB adalah ...TADIKA MASJID SAIDINA OTHMAN AL AFFAN (5-6 tahun )
5 tahun dah tadika...tu yang skang terlebih cerdik hahha ( tipuuu lagiii !! jangan percaya ok)...
ok yang ni kisah benar.....masa aku kecik2 percaya atau tidak...aku hafal semua doa hahhhah ckp je doa apa??? masuk tandas... keluar tandas?? masuk umah keluar umahhhh??? masuk masjid keluar masjid....boley di katakan SATU BUKU DOA tu aku hafal masa umur 5-6 tahunnn hahhahha (MESTI X CAYA KANNNN !! ) its ok2 hahhahha.... tapi skang selepann beberapa PULUH TAHUNNN (ok aliyah x payah nk hiperbola sgt ) aku hanya igt doa MAKAN DAN DOA TIDO.....doa bangun tido dan naik kenderaan igt sikit2 hihihhh (terok22222 ASTAGHFIRULLAHHALADZIM)

ok lepasss habis majlis graduasi di tadika ..si debab smbung blaja hah (ayat cm masuk U kannn hahha ) ok debab g SEKOLAH KEBANGSAAN BANDAR TUN RAZAK...OK DARI darjah satu - enam aku tersadai kat sekolah tu hahha (nak lari mana plakk kan ) ok di sebabkan aku ni cm comel sgt masa sekolah kan...aku terpilih untuk mewakili sekolah main BOLA TAMPAR HAHHA (Padahal x reti main pon -_-'' )....ok masa darjah satu aku masuk KELAS 1 MAJU (maju sgt masa tu haha ) tu kelass kedua...masalah aku bila masuk kelass pandai aku jadi  B***H (tettttttttttttt)  bila masuk kelass belakang2 merasa laa aku ye aku aliyah SI DEBAB naik pentas terima anugerah cemerlang hhahhahhahhha (kauuu adoooo) ...
ok UPSR aku lulus ALHAMDULILLAH aku ni xde laa bijak cm korang2 kannn aku dapat 2A 3B ALHAMDULILLAH :)))))))) ...... 

ok untuk sekolah menengah pulakk aku sambung di SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN BANDAR TUN RAZAK (ok pada nama sekolah aku taw dah aku duduk mana kan hahhahh ) ok aku kat sekolah tuuuu memg best sbb kawan2 sekolahhh semua buat rombongan reramai kat situ hahhah so boleh dikatakan hampir dalam kelass tu aku knalll hahhah (tu yang syokk bukan syok blaja heheh )...
ok masa ni jugak aku makin membesar (bukan badan HOKAYY !!!!!!!) matang maksud aku .....masa tu jugak aku kenal musuh ketat aku ..... nama dia k***L  aku igt nama penuh dia smpai sekaranggg sebb aku teramat benci  dia..... aku amat bersyukur aku pndah dari situ sbb xkkn jumpe dia lagi (hahhhahhahah tersenyumm puass ) tapiii aku sayang nak tinggalkan gir2friends yang selalu defend aku bilaaaa si penjahat tu ejek aku huhuh :'( ... time go fast right ...im still connected with them... and ada yang antara mereka dah kahwin :) .....

aku sekolah di (atas) sampai form 3 je...ok f3  je ...f4 sampai f5 AKU sekolah di SEKOLAH MENENGAH TEKNIK DATO' LELA MAHARAJA REMBAU (smtdlm skrang dah tukar KVDLM ) kolej hehheh ...ok kat sini lahh aku kenall kawan2 yang berkawan tapi tidak mementingkan rupa PARAS !!!!!!!!!!!! korang sgt awesome .....live asrama memg buat aku blaja bnyk mengenai kehidupan (cececcec bajet ayat dah lama hidup hahha )

ok aku asal tajuk sal biodata je haha yang ak  meleret2 ni pehal (aliyah2 berhenti laa mengarut )
ok lepass je ak habis blaja kat SMTDLM tu aku dapat masuk KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN.......ok di sana aku 2 tahunn  yela kurg pandai so 2 tahun hhehehh kat sana ak jumpa kawan2 baik aku smpai skarang ... AMIRA FAZZIRAH dan NADZIRAH si yayay (miss them :.(  ) dorang ada waktu aku sedih...dorg selalu dapat detect kalau aku happy ke sedih ke hehhe (ok aliyah x yang nkk emo sgt hahah )

ALHAMDULILLAH TAMAT di KMNS dengan pointer yang agak boleyyyy laaaa ...
so i've got offer at UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (di mana aku sekarang ) in BACHELOR HONS (K) MAJOR IN PETROLEUM CHEMISTRY :) ...

#oppsss lupa sebelom aku masuk KMNS aku ada masuk giat mara KL hehheh amik teknologi fotografi hhhehhe besttt gilaa blaja kat situuu blaja mcm2 sal kamerA *(sijil smpai skang x amikk -_-)

#sesungguhnya perancangan ALLAH tu MAHA HEBAT :) .... aku sendiri x sangka yang aku akan masuk 

sini :) ..

ok smbung biodata ....aku ada 6 adik beradik ... aku anak ??????? arghhhh mana leyy gtawww :-p .....
aku hidup di besarkan dengan hanya UMMI (PUAN HAJAH SITI ZALEHA ) ummi sgt tabah jalani hidup menyara kami 6 beradik (ok cerita sedih kejap ) ....
aku mmbesar di kawasan bandar ....oleh sbb tu....aku sgt excited bila berada di kawasan KAMPUNG :) .....

nak cter apa lagi ek??? oh ok aku sukaWARNA BIRU (duluuu) tapi skangg aku amat addicted dengan LIGHT PURPLE :) okk warna biru masih suka hehhehh tapi x la sehebat dulu smpai semua nk biru hehheh
ok aku sukaa sorang mamat  ni  tapii biarlah rahsia hehhehheh (ignore statement ni ) .. hahha
mesti kalau mamat tu taw aku suka dia mesti kata "apa minah debab suka aku !!!!!!!)" ok aku sgt x sanggup nk dengar ayat tu so better senyap kan...keep silent even the heart hurt :') hahhahah (poyo gilaaa aku ) hahhahhah

ok thanx sebb sudi mmbaca :') .....ok lupakan yang sedihh GET UP and smile ALIYAHHHHH !!!!!!!!!! ALLAH ada :') ....

#nah gambar masa zaman muda mudi....
 1) MY FAMILY MEMBERS 



P/S NI wedding abang den yang ke 3 yang pengapit tu abg den jugooo single lagi tuh hehhe (sape nk book pm aku ok )


P/s ni anak err muhammad ikmal hanif :)


p/s ni akaq aku singlee ag hahhah ex UPM jugakk minah ni dulu...nama er nurul aiman bt abd jalil :)
*yanh tunjuk peace tu hhhe


ni angah sen (pmpn tuu ) ummu habibah bt abd jalil bersama keluarga bahagia nya...
suami err muhammad shahril.. anak er ummu natasha qysara dan muhammad syazwie aqasha ...ada yang latest muhammad sufi awateef :)


P/s this is my big family :)

p/s suasan akampung yang mendamaikan (ada buaiiii tuu )


P/s family along den namo err... rohaya bt abd jalil...suami err abd razidi...anak err muhammad ammar raziq ..


anak2 buahhh denn yang hampir terkawal ehehhhe





2) gamabr member2 :)


p/s ni member aku masa SMKBTR sampaiii lerr sekangggggg HAYATI DAN NAZATUL ...


P/S ni dekat uPM aku ada event aku main caklempong hehheh


Ps ni rumate masa matrix..nama err hani suhaili :)


P/s ni masa aku di SMTDLM lawatan ke kolej lagenda :)


p/s ni gambar kelass :)

p/s hahhhhh ni masa ORENTASI upm hehehhe


p/s ni muka habiss old school..... masa form 2 ke form 3 masa nii hahha


p/s ni dalam tandas hahhhahha MEMBER BAIK MATRIX JUGAKK MUN IRAH DAN AFEERA.... ok kami semua di UPM :)

p/S PRACTICUM KAMI memg sukaa bergambar :)


 P/s OK NI last presentation teammate .... KIMIA ANALISIS A2ND SEMESTER...
p/s x dilupakan buah jantung pengarang hati NADZIRAH ANAK PAK USOP NI hah kawan my love ly melly  :') dia jauh sgt kat #unimap :'(

p/s hah ni lagiiii sekorr tenggiling ammirah fazzirah..... ni pon sama jauh sgt pada aku #usm penang huhuu
#aku rindu koranggg laa sengall !!!!!!!!!!!!!!!!

#tHANX TO ALL person that have been known me well....u guys make my life more precious than i think :) love u guys more than u guys thought :""(...

#mak bedahhh nak sayonara....moga ketemu lagi :')

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...